2008.06.07. XVII. 2x100 km Baranyában teljesítménytúra

100 km-es táv szintidő 6 óra.
Útvonal: Pécs - Bogád - Romonya - Pereked - Berkesd - Szilágy - Pécsvárad - Erzsébet - Szellő - Máriakéménd - Szederkény - Bóly - Karasica kerékpárúton Békáspuszta - Kisbudmér - Kisjakabfalva - Villány - Nagyharsány - Kisharsány - Nagytótfalu - Vokány - Újpetre - Kozármisleny, Székely B. út 23. (Autósbolt) CÉL

200 km-es táv szintidő 12 óra.
Útvonal: Pécs - Bogád - Romonya - Pereked - Berkesd - Szilágy - Pécsvárad - Erzsébet - Szellő - Máriakéménd - Szederkény - Bóly - Karasica kerékpárúton Békáspuszta - Kisbudmér - Kisjakabfalva - Villány - Nagyharsány - Siklós - Harkány – Márfa – Diósviszló – Siklósbodony – Hegyszentmárton – Bogádmindszent – Páprád - Vajszló - Csányoszró - Sellye – Kákics – Okorág –- Sumony - Gyöngyfa - Magyarmecske - Kisasszonyfa - Téseny - Baksa - Görcsöny - Pellérd - Pécs - Kozármisleny, Székely B. út 23. (Autósbolt) CÉL


Az útvonal GPS részére letölthető itt.
A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.


A kiírást lásd itt.

Ezúttal 17. alkalommal rendeztük meg a minden év június első szombatjára eső, "2x100 km Baranyában" című országúti kerékpáros teljesítménytúrát.
Az időjárás előzőleg nem volt valami barátságos. Előző nap, pénteken zuhogott az eső. Délután már számtalan telefonhívást kaptam, hogy egyáltalán meg lesz-e tartva a rendezvény. Igyekeztem felcsillantani a reményt a másnapi jó időre bennük, mert az időjárásjelentés szép időt jelzett szombatra.
A rendezvény napján reggel borús idő fogadott. Az út még vizes volt az esőtől, de látszott, hogy ez csak jobb lesz. A Széchenyi téri rajtnál 7.00-kor még csak néhány bringás jelentkezett, de 8.00-körül már sokan összejöttek. Végül 50 fő nevezett a 100 km-es távra, 13 fő pedig a 200-ra. A létszám nem mondható rossznak az említett körülményekhez képest.
A bátor vállalkozóknak jutalmul kellemes idő adatott meg se hideg, se meleg nem volt. Esőt egy rövid szakaszon az Ormánságban csak a 200-asok kaptak.
A két távot végül majdnem mindenki teljesítette, így a 100 km-en 47-en, a 200 km-en 12-en értek célba.
Minden teljesítő emlékplakettet kapott. Szokásos módon díjaztuk a legidősebb és a legfiatalabb résztvevőt. Mindketten a 100 km-es távon indultak.
A legidősebb Köbli Lajos volt a maga 68 évével, a másik díjazott pedig a nála kerek 50 évvel fiatalabb Lóránd Bálint volt.
A teljesítésnél nem számított az időeredmény, csak szintidőn belül kellett megérkezni. Csak az érdekesség kedvéért álljon itt, hogy a 100 km-t legrövidebb idő alatt Kósa Gábor és Podrumac Nenad teljesítette 4óra 10 perces idővel. A 200-on a legjobb időeredmény Sárosi Jánosé volt (7óra 30 perc), annak ellenére, hogy nem a legfiatalabbak közé tartozik.
Jövő év június első szombatján újra 2x100!

Minden telejesítőnek szívből gratulálnak a rendezők:
Rajt: Lévai Attila, Keményfi Balázs, Sárszegi Attila
Söprű: Sárszegi Attila
Berkesd pontőr: Dr. Novotny Iván
Szederkény pontőr: Lovas Mónika, Gelencsér Gábor
Nagyharsány pontőr: Freilits Rolf
Cél: Dr. Novotny Iván, Keményfi Balázs
Élelembeszerző: Keményfi Márti
Eredménylista 100 km itt, 200km itt.

Képek itt.
Fotó: Gelencsér Gábor, Keményfi Balázs
Lejegyezte: Keményfi Balázs


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése