2009.06.01. Pünkösdi Kerékpáros Találkozó - Pécsvárad

Útvonal: Pécs – Bogád – Romonya – Perked – Berkesd – Szilágy - Dombay tó – Pécsvárad – Zengővárkony – Pécsvárad – Hird – Bogád – Pécs
Táv: 55 km.

Kellemes reggelre ébredtünk és szép számban gyülekeztünk a pécsi 48-as téren. Frici hajókürtjének jelére indult a csapat az ipari úton Fehérhegy irányába.
Itt egy rövid megállás és népszámlálás után 31-en folytattuk a túrát.
Együtt tekertünk ki a városból a kertek alján, majd Bogád előtt Laci is csatlakozott a csapathoz aminek akkor örültünk meg még jobban amikor Romonya határában egy nagy zacskó cseresznyével lepett meg minket. Itt a társaság két irányban indult tovább, az erősebbek az előre kiírt útvonalon Szilágy felé, míg a csapat nagyobbik fele Hird irányába egy rövidebb pihentetőbb útvonalon. A csapat a Dombay tónál találkozott ahol pihenőt tartottunk és gyönyörködtünk a tájban míg egyesek a sörhabokban lubickoltak.
Pihenő után a tó északi oldalától vezető dűlő úton tekertünk fel Pécsváradra ahol a vár már várt minket.
Itt rengeteg lelkes kerékpáros gyűlt össze a vár udvarán, találkoztunk a komlói túrakerékpáros sporttársakkal is akik szép számmal képviseltették magukat.
Köszöntőt mondott Dr. Novotny Iván a Pécsi Túrakerékpáros Klub elnöke, majd meghallgattuk a helyi fúvós zenekar koncertjét, melyet tiszteletünkre prezentáltak! Ezután Novotny Iván ismertette a nap hátralévő részére tervezett kirándulást és a június 20-21.-i beremendi találkozó programlehetőségeit, majd meghívta a jelenlevőket egy üdítőre a várpresszóba!
A találkozó jó alkalom volt ismerkedésre baráti beszélgetésekre és a vár a felfedezésére. Az idő egy kicsit ránk ijesztett mert beborult és lehűlt a levegő de ez sem szeghette kedvünket!
Ezt követően átkerekeztünk Zengővárkonyba egy festői úton és közben megálltunk Rockenbauer Pál sírjánál.
Zengővárkonyban a tájház és tojásmúzeum előtt szálltuk meg az utcát és szabad program keretében nézelődhettünk a tájházban, tojásmúzeumban a szomszédos szalmamúzeumban illetve volt aki felkereste a falu végén a fafaragó műhelyt. Sajnos mindenre nem volt idő, így biztos, hogy még visszatérünk erre a gyönyörű helyre. Főleg, hogy bormúzeum is van!
Hazafelé Pécsváradon - Hirden keresztül Bogád érintésével illetve a hegyen lakók egy rövid szakaszon a 6 –os úton haladva értünk Pécsre. Hirden még lehetőségünk volt megnézni a délről érkező motorvonatot a 10 percen túl is zárva tartott sorompó fedezéke mögül.
Ezúton is köszönjük a túrát Kasza Ernő túravezetőnek és Novotny Ivánnak a találkozó kitűnő szervezéséért!

A rendezvény kiírása megtekinthető itt.

Szervező: Dr. Novotny Iván.
Túravezető: Kasza Ernő
Lejegyezte: Földes Csaba



Képek:
Arató Csongor fotói megtekinthetők itt.
Blum András fotói megtekinthetők itt.
Bodrogi Frigyes fotói megtekinthetők itt.
Földes Csaba fotói megtekinthetők itt.
Tamás Józsi fotói megtekinthetők itt.





1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt együtt túrázni veletek. A képeket is megnéztük és már sajnáljuk, hogy leragadtunk a Dombay-tónál.
    Sok jó túrát kívánok!

    VálaszTörlés