2010.04.10. Baranyai dombokon


Útvonal: Pécs - Bogád - Romonya - Pereked - Berkesd - Szilágy - Pécsvárad - Nagypall - Fazekasboda - Kékesd - Erzsébet - Szellő - Máriakéménd - Szederkény - Olasz - Hásságy - Ellend - Romonya - Bogád - Pécs
Táv: 94 km Szint: 730m (háztól házig)


A túra útvonala GPS részére letölthető itt.
A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.


A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.

Húsz fő vett részt az idei második kerékpártúránkon, mely során Kelet-Baranya dombjain tettünk egy jókora kört. A terep csalóka volt, hiszen egyszer sem kellett magasra másznunk, de így is megcombosodhattunk a túra végére a sok rövidebb-hosszabb emelkedő miatt. Az idő nagy részében napsütésben tekerhettünk, de ha egy kis felhő bújt a nap elé, máris hideg volt. A dombetőkön erős szél fújt, ami a völgyekben szerencsére nem érződött. A túra vége felé megijesztett minket egy esőfelhő, de mi is elijesztettük -sikerrel-, miután felhúztuk az esőkabátjainkat.
Kékesden meglátogattuk a 2009-ben felszentelt új templomot, Szederkényben L. Móni szíves meghívásának tettünk eleget, ahol ettünk és ittunk is eleget :-) Köszönjük neki! Egyet ígérhetünk:jövünk máskor is!
A hásságyi tó partján tartottunk egy kis pihenőt, ahol megtudhattuk, hogy a tóparti játszótér helyén lévő egykori házban született K.H. Józsi túratársunk.
A csapat összetartásból dícséretes ötöst érdemel, hiszen a különböző erőviszonyok ellenére végig együtt haladt, a dombtetőkön a társaság végét bevárva.

Köszönöm mindenkinek ezt a kellemes napot!
Képek:
Bodrogi Frigyes fotói megtekinthetők itt.
Bondor Mihály fotói megtekinthetők itt.
Farkas Kati fotói megtekinthetők itt.
Földes Csaba fotói megtekinthetők itt.
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.

Video:

Túravezető, lejegyezte: Keményfi Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése