2012.02.12. Sífutás Malomvölgyben

Útvonal: Pécs-Malomvölgyi tavak körül. Táv: 10,8 km, Szint 120m

A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.
GPS részére közvetlenül letölthető itt.



Igen klassz hó esett az elmúlt időszakban. K. Tomi ötletéből fakadóan, a vasárnapi ebéd után találkoztunk a Pécs-Malomvölgyi tó parkolójában egy jó kis sífutásra. A programra nem csak azokat vártuk, akik a március elejére tervezett Rogla sífutásra jelentkeztek, hanem hívtuk azokat is, akik csak érdeklődnek e szép sport iránt. Így jött néhány túratársunk is, megnézzék, hogyan csetlünk-botlunk.

A sífutás – még - nem túl népszerű hazánkban, viszont ha leesik a hó, igen jó helyeket lehet találni a gyakorlására. Remélem egyre több ember felfedezi ennek a hazánkban is űzhető, minden testrészt átmozgató, intenzív és viszonylag olcsó sport szépségét és egyre többen kipróbálják. A lehetőségek adottak, csak fel kell fedezni, és élni kell vele!

Jöttek is a mai napon olyan társaink, akik most csúsztak először. Hamar ráéreztek a dolgok ízére. A mai nap jó előkészületet adott a március elejére tervezett szlovéniai Rogla sífutásra.
Nagyon jól esett néhány kört megtenni a tavak körül, igazi téli hangulatot árasztó környezetben. Biztosan előjön az izomláz, de csak hadd jöjjön!

Lejegyezte. Keményfi Balázs


Képek:
Keményfi Balázs fotói
.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése