2013.04.13. "Szezonkezdő" bringatúra

Útvonal: Pécs, 48-as tér - Bogád - Romonya - Hásságy - Olasz - Szederkény - Bóly - bringaúton Villánykövesd - Újpetre - Pécs   Táv: 79 km.
Indulás: Pécs, 48-as tér 9.00

Nem volt egyszerű ennek a túrának a szervezése, de végül a harmadik időpont választás sikeres lett.
Így április 13-án reggel 9 órakor 32 bringás gyűlt össze az indulási helyen.
Nem mindennapos az ekkora létszámú túracsapat, így majdnem aggódni kezdtem, hogy fog ez menni, de várakozáson felül jól sikerült; egy-két megingástól eltekintve egyben, egymást bevárva, rendben haladt a csapat.
Bemelegítőnek megmásztuk a bogádi dombot, amely tetején M. Csilla "megkritizálta a túra nevét", ez ugyanis egy meglepően ... dombos túra  :)
A másik oldallal nem volt problémája,  :) így szép tempóban legurultunk a dombról, majd következett a hullámvasút, és a szintes tekerés Olaszig.
Útközben D. Timi közelről súrolta az út porát, majd hősiesen visszaült, és vidáman tekert tovább. Olasznál megálltunk egy rövid búcsúzásra, 3 társunk eddig jött velünk.
Mi is hamarosan továbbindultunk, hisz már várt ránk Mónika meglepetése, vagyis a "szederkényi frissítőpont". Azért előtte még megmásztuk a szőlőhegyet. A finomságokat nem adják ingyen még a bringatúrán sem :)
Mónikának ezúton is nagyon köszönjük a sok finomságot, a híres fasírtot, és a vendéglátást.
A pince előtti padokon, a megrakott asztaloknál elidőztünk egy darabig, majd lassan szedelőzködtünk, és némi plusz súllyal felvértezve legurultunk a dombról.  Aztán következett a szederkényi domb, majd a bringaút, egészen Bólyig, ahol egy finom fagyit, sütit még rátöltöttünk az előző evészetre :)
Egyre jobb, melegebb időben, szép formájú felhőkkel tarkított kék ég alatt haladtunk tovább a bringaúton Villánykövesdig. Innen kezdődött egy kis ellenszél, ami egészen Pécsig kitartott. A túra nekem Újpetrén véget ért, Ildivel elkanyarodtunk Vokány felé.

Úgy érzem, sikeres, szép túra volt, köszönet mindenkinek aki eljött. Bízom benne, hogy a klub újoncainak, és az elsőbálos bringásoknak is tetszett, és találkozunk a további túrákon.

Túravezető, lejegyezte: Rostás László 

Képek: 
Bodrogi Frigyes fotói
Gajdos Pál fotói
Kónya Tamás fotói
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése