2014.04.19. Kilométer gyűjtő túra

Útvonal: Pécs, Megyeri u.Plaza északi kapu - Pellérd (bringa úton)- Görcsöny- Baksa-Téseny - Kisasszonyfa - Magyartelek - Magyarmecske - Gyöngyfa - Királyegyháza - Szentlőrinc - Bicsérd - Zók - Aranyosgadány - Pellérd - bringaúton Pécs  Táv: 66 km Szint 400m
Túravezető: Kónya Tamás

A túra útvonala GPS részére gdb formátumban letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.

Szombat reggel háromnegyed 9-kor érkeztem a Plázához a megbeszélt helyre, ekkor Balázs és Gazsó már ott voltak. Kicsit aggódtam, hogy ez megint egy kis létszámú túra lesz. Az idő jónak ígérkezett, de nagyon változékony is volt. Azért lassan elkezdtek szállingózni az emberek. Az indulásra már  10-en voltunk.  Két új túratársat is  üdvözölhetünk a csapatban!
A pellérdi kerékpárút felé indultunk és kényelmes beszélgetős tempóban nekivágtunk az utunknak. Hamarosan még egy fővel nőt a létszám, mert Pellérd felől csatlakozott egy társunk még a csapathoz, így már 11-en tapostuk a pedált. Néha még a nap is kisütött!
Pellérd után megmásztuk a görcsönyi dombot majd átsuhantunk Görcsönyön és Baksán, majd ott a falu végén egy jobbkanyarral Téseny felé vettük az irányt. Kisasszonyfán megálltunk lovakat nézni ahol Balázs vagy szájból szájba akarta etetni a lovakat, vagy annyira vega lett, hogy el akarta enni a lovak elöl a szép harmatos füvet :)
Következő megállónk Magyartelek volt, ahol egy közös ötletből kiindulva megnéztük a valaha jobb napokat is megélt elhanyagolt, gazdátlan uradalmi kastélyt. Sikerült bejutnunk még az épületbe is.
Kastélynézés után Magyarmecske következett ahová pihenőt terveztem, de mivel nem voltunk fáradtak és kocsmázni sem akart senki ezért  gyors kulacstöltés volt a kútnál és már mentünk is tovább. Balázsék felfedeztek egy nekik tetsző fotózásra érdemes mini kápolnát.
Ez után már hamar elértük Gyöngyfát és Királyegyházát majd Szentlőrincet.
Utána a régi 6-oson átmentünk Bicsérdnek, ahol megpihentünk a horgásztónál és megcsodáltuk a sajátos bicsérdi húsvétköszöntő köztéri motívumokat. Majd elértük Zókot és Aranyosgadányt aztán Pellérdnél már oszlott a csapat. A kerékpár úton már majdnem beértünk Pécsre amikor elkezdett esni, de sebaj akkor is jó kis túra volt!

Lejegyezte: Kónya Tamás

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói 
Farkas Kati fotói
Keményfi Balázs fotói
Kónya Tamás fotói
.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése