2014.05.03. Nézelődés a pellérdi kastély arborétumában és a tónál

Útvonal: Pécs Pláza É-i középső kapu - Pellérd (kerékpárút) - Pellérd Arborétum - vissza (kerékpárút) Pécs Pláza Táv: 13 km, Szint: 0m
Túravezető: Kónya Tamás


Május 3.-án szombaton reggel elég borongós idő volt, de épp nem esett, vagyis ha nem esik, akkor lesz túra!
A Barna is rám csörgött, hogy ilyen időben megyünk-e, én meg mondtam, hogy igen mert most nem esik és végül is hideg sincs. Az biztos hogy ma is fog esni, de lehet, hogy megússzuk.
A Plázánál 5-en gyűltünk össze és indultunk el Pellérdre.
Megnéztük az épp felújítás alatt álló kastélyt, készítettünk pár képet, majd átmentünk a parkba a tóhoz. Nézelődés után előkerültek a játékok, és mint a gyerekek, eltántoríthatatlanul elkezdtünk játszani. Nem zavart senkit, hogy szemerkél az eső és fúj a szél, elvégre ezért jöttünk :)
Közben megérkezett M. Józsi is, aki gondolta megnéz minket és lejött utánunk aztán üdvözlés és kis beszélgetés után el is ment, a játékra nem sikerült rávennünk. A hangulat igen csak jó volt az idő ellenére is . Az eső viszont záporra váltott ezért azt abban a barlangszerű építményben vészeltük át. (Aki nem tudja mi ez, az menjen és nézze meg ! :) közben megszületett a gondolat, hogy az eső után menjünk fagyizni és mivel Pellérden nem volt fagyi ezért irány Görcsöny, mert ott biztosan lesz a már ismert nyerő fagyi. Hamar áttekertünk Görcsönybe és szép kényelmesen befagyiztunk. Kis ejtőzés után visszatekertünk Pellérdre, ahol Friciék elköszöntek, mert Patacs felé a 6-os- nak vették az irányt, mi meg a bringaúton vissza a Plázához.
Végül is szárazon megúsztuk ezt a vidám jó hangulatú túrát.
Mivel mindenkinek tetszett a játékokkal tarkított lazulás ezért lesz még olyan túra ahol kijátszhatják magukat a komoly felnőttek is :)

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
Kónya Tamás fotói
Szalai Andrea fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése