2014.06.09. Pünkösdhétfői Túrakerékpáros Találkozó Pécsváradon

A találkozó eredeti programja letölthető itt.

A rendezvényre kerékpártúra indult Pécsről, melynek túravezetője Kónya Tamás volt.
A pécsváradi programot követően Kónya Tamás vezetésével, egy jó kis pusztabányai szalonnasütésen is részt lehetett venni.
Útvonal: Pécsváradról az erdészeti műúton tekertünk Pusztabányára. Ott teletömtük a hasunkat a finomságokkal majd kis pihenés után hazatekertünk Zobákpuszta- Béta akna- Árpád tető útvonalon.

9.-én reggel 8.30-kor találkoztunk a szokott helyen a 48-as téren ,már ekkor látható volt, hogy nagyon meleg nap elé nézünk. Heten gyűltünk össze.
Kicsit vártunk még hátha jön még valaki aztán 8.45-körül nekivágtunk a szokásos irányba Bogád felé mentünk  szép kényelmesen L.Józsi már várt minket a romonyai elágazásnál vele már nyolcra bővült a kis csapatunk A Dombay-tónál még egy fővel nőt a létszám. Mivel rengeteg időnk volt még 11 óráig ezért elidőztünk itt egy darabig sőt az Ica meg én meg is mártóztunk a kellemesen hűs 20-22 fokos vízben. 11-re a patak mellett feltekertünk a várba ahol  DÖKÉS komlói bringások már az árnyékban hűsöltek :)
Iván bácsi köszöntött minket és egy jó kis játékot is kieszelt nekünk Pécsvárad neves szülötteinek szülőházát és ismert emlékhelyek a helyszínét és emléktábláit kellett megkeresni a városban és az ezekhez kapcsolódó kérdésekre kellett választ adni amit az emléktáblákon meg is lehetett találni.
Mire a játékból vissza érkeztünk a várba addigra meglepetésként a Horvátországi túráról hazafelé tartó Friciék(S.Anikó és G.Pali) is megérkeztek és a továbbiakban velünk tartottak.
Sőt két komlói túratárs is velünk tartott.
A játékban résztvevők között Ivánbáék kisorsoltak 3 főt akik a vár rendezvényeire nyertek belépőket és egy fejlámpát amit L. Józsinak sikerült megnyernie.
Egy kis pihenő után a melegtől egy kicsit tikkadtan elindultunk Pusztabányára, kicsit hosszabbnak tűnt az út mint máskor:), nagy szerencsénkre alig voltak a réten úgyhogy szabad volt minden szalonna sütő .
Mi az árnyékban lévő már bevált helyet foglaltuk el  és L.Móni és Ernák segítségével hamar tűzet raktunk , közben a többiek a nyársaikkal voltak elfoglalva.
B.Jani nagyon készült és jó éhes is lehetett ,mert egy villás ágra egy tetszetős extra dupla adagot tűzőt magának :) (Lást a Frici képeinél!)
Most a csapat a kajálás után szépen elvolt az árnyékban ,senki nem akart sietni haza :)
Szépen eloltottuk a tűzet és eltakarítottunk magunk után aztán elindultunk haza.
Én nagyon jól éreztem magam remélem a többiek is !

Lejegyezte: Kónya Tamás

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése