Rendszámtábla vonóhorgos kerékpártartóra

Várhatóan áprilistól, a biciklis szezon elejétől léphet életbe a harmadik, úgynevezett szürke rendszámok intézménye, melyet a vontatóhorogra szerelt biciklitárolókon alkalmazhatnak majd az autósok rendszámuk láthatósága miatt - közölte a szabályozást kezdeményező kormánybiztos. Révész Máriusz szerint a táblát 5500 forintért lehet majd kiváltani.
Sok autósnak problémát okozott, hogyha a vontatóhorogra helyezhető kerékpárszállítót felszerelte, akkor nem volt látható a rendszáma, amiért a rendőr büntethetett is. Ezért a kormány törvényt alkotott, hogy a kerékpártárolóra lehessen harmadik rendszámot kiváltani, ahogy az több uniós országban is megtörtént már – mondta az InfoRádiónak a szabályozásért felelős kormánybiztos.
Révész Máriusz kifejtette: a részleteket még kormányrendeletben tisztázni kell, de várhatóan áprilistól lehet igényelni a harmadik rendszámot. Ennek ugyanazokat a karaktereket kell tartalmaznia, mint a gépkocsi rendszámának, a mérete is megegyezik majd, de a megkülönböztetés és a visszaélések elkerülése érdekében az alapszíne szürke lesz. A kiváltás nagyjából 5500 forintba kerül majd.
Van arra lehetőség, hogy a tárolókon ne csak kerékpárt szállítsanak, de a probléma lényege a kerékpárosokat érinti – emelte ki.

Forrás: Inforádió, 2017.01.05.
http://inforadio.hu/belfold/2017/01/05/aprilisban_vezetik_be_az_uj_rendszamtablakat/
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése