2017.05.07. Bringatúra Orfűre

Útvonal: Pécs - Magyarürög - orfűi bringaút - Orfű, a tó körbe, majd vissza ugyanígy Pécsre.
Táv: 38 km Szint: 700m  Túravezető: Keményfi Balázs

A túra útvonala GPS részére (*.gdb formátumban) letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.

Német óra a gyerekeknek? Nem akadály egy bringatúra esetén, csak legfeljebb nem reggel indulunk. Ez a válasz arra, hogy rendhagyó módon nem reggel, hanem fél egykor indultunk a mai túránkra. A tervezett távra így is bőven elég idő állt rendelkezésre. A túra pár nappal korábban lett csak meghirdetve, mikor kiderült, hogy szabaddá tudjuk tenni magunkat. Ebből adódóan tömeget nem alkottunk, de ennek ellenére nagyon jó hangulatban tekerhettünk.
Fricin csodálkoztam leginkább, hogy éppen előző nap jött meg a több mint ezer kilométeres jó' egyheti túrájából, és még volt kedve ezen a napon is tekerni. Naná, hogy volt!

A mai útvonal mindenki számára ismerős, de szeretett pálya. Szép üde tavaszi természet, hegymenet, gurulás, ízelítő a közelgő nyárból a tóparton. Mi kell még?
Hogy mi? Modellvitorlás világbajnokság, amibe véletlenül belecsöppentünk. Rendkívül érdekes dolog ez. Főleg úgy, hogy kapásból testközelből, és ifj. Csóka Lászlótól, a VB-n éppen vezető versenyzőtől tudhattuk meg ennek a sportnak érdekes részleteit.
Mindenféle náció képviseltette magát a versenyen, akik oda-vissza hasukon távirányítóval gyalogolva-futva ellepték a tópartot. Érdemes kiugrani a Pécsi-tóra, mert a verseny még május 15-ig tart.

Körbekarikáztuk a tavat, közben nézve a vitorlásokat. Élveztük a szép időt. Kényelmes tempóban haladtunk végig. A jó hangulat el is vette a figyelmünket a meredek bringaút leküzdésének nehézségétől. Úgy érzem, mindenki élvezte!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
Keményfi Balázs fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése